SPONSRAT INNEHÅLL

Hjärtstartare i brf-fastigheten? – en fråga om liv och död

trygga liv
Foto: Mostphotos

Med en hjärtstartare skulle betydligt fler kunna överleva ett hjärtstopp. Som bostadsrättsförening kan man se till att ha en sådan i sin fastighet.

Visste du att cirka 10 000 svenskar drabbas av hjärtstopp varje år? På daglig basis drabbar det i snitt 27. Tyvärr är det enbart 6% som överlever. Men påbörjas hjärt- och lungräddning med hjälp av en hjärtstartare inom 3 minuter så överlever cirka 75%.

Så hur kan ni rädda liv i er bostadsrättsförening?

– Placera hjärtstartare i fastigheten: Genom att ha en eller flera hjärtstartare lätt tillgängliga i föreningens trapphus eller lokaler så att ni kan agera snabbt om någon får hjärtstopp.

– Utbilda medlemmarna: Organisera utbildningar för medlemmarna i hjärt- och lungräddning och hur en hjärtstartare används. Ju fler som vet hur en hjärtstartare används desto större chans har ni att rädda liv.

– Sprid kunskap: Informera alla medlemmar om vart hjärtstartarna finns. Häng upp tydliga skyltar och ge information vid medlemsmöten och via nyhetsbrev.

Trygga Liv kan ge er ett expertutlåtande om behovet och vilken utrustning som skulle passa bäst i just er bostadsrättsförening. Besök Trygga Liv på Styrelsemässan på Waterfront 11-12 september.

Kontakt: info@tryggaliv.se Telefon: 08-10 20 22

Reportage - Sponsrat

Bolån

Vad väljer Brf:er för ränta? Del 2

Trots att Riksbanken nyligen sänkt reporäntan och aviserar ytterligare sänkningar har många bostadsrättsföreningar valt att binda räntan under hösten och vintern. Det visar ny statistik från Svenska Bolån. Generellt sett ser den rörliga räntan nu ut att

Bolån

Vad väljer Bostadsrättsföreningar för ränta?

Trots att bostadsrättsföreningar erbjudits lägre ränta för bundna lån än för rörliga under en tid, fortsätter de flesta att välja rörlig ränta vid nytecknande. Det visar ny statistik från Svenska

Senaste nyheter

Genrebild. Foto: Linda Myrin

Lägre räntekostnader för brf:er i landet

Under första kvartalet i år hade svenska bostadsrättsföreningar betydligt lägre räntekostnader än under samma period i fjol. Det visar senaste uppdateringen av BRF-index från SBC. Svenska bostadsrättsföreningars totala kostnader har

Nya byggregler oroar Sveriges Arkitekter

Slopade krav på en viss takhöjd och fönster i alla vistelserum. Det är några av de förändringarna som kommer med att Boverket kommer med nya byggregler i juli. De nya